Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


25 Ιαν 2014

“Ο Φεγγαροσκεπαστής”: Παιχνίδια παραγωγής προφορικού λόγου και αναδιήγησης με αφορμή ένα παραμύθι


Στον σύνδεσμο του Μικρού Αναγνώστη που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε και να διαβάσετε τον περίφημο "ΦΕΓΓΑΡΟΣΚΕΠΑΣΤΗ".

Στην ανάρτηση αυτή προτείνονται παιχνίδια παραγωγής προφορικού λόγου και αναδιήγησης της ιστορίας του Φεγγαροσκεπαστή. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις στρογγυλές κάρτες για να παροτρύνουμε τα παιδιά να αναδιηγηθούν την ιστορία ακολουθώντας τη "σωστή" σειρά των γεγονότων (όπως αναφέρονται στο παραμύθι), φτιάχνοντας με τις κάρτες μία σκάλα, σαν αυτή που έφτιαξαν οι φίλοι του Φεγγαροσκεπαστή, για να φτάσει ο ήρωας στο φεγγάρι. 

Μπορούν να τοποθετηθούν επίσης σε ένα είδος ιστοριογραμμής με αρίθμηση από το 1 έως το 15, προκειμένου να προβάλλουμε την έννοια της συνέχειας και αλληλουχίας των γεγονότων.

Επιπλέον, μπορούμε να τοποθετήσουμε τις στρογγυλές κάρτες σε ένα είδος τροχιάς (σπείρας) σαν ηλιακό σύστημα, όπου από τα μέσα προς τα έξω εκτυλίσσεται η ιστορία με τη σειρά των γεγονότων του παραμυθιού.

Για παρόμοιες δράσεις μπορούν να αξιοποιηθούν και οι τετράγωνες κάρτες, οι οποίες έχουν μεγαλύτερη ευκρίνεια.

Πρόταση για κατασκευή - βιβλιαράκι 
με την ιστορία του Φεγγαροσκεπαστή θα βρείτε ΕΔΩ

Επίσης βρείτε ΕΔΩ και τις σχετικές με το παραμύθι δραστηριότητες της Διόνης.
 

φεγ9 ΦΕΓ1 ΦΕΓ2 ΦΕΓ3 ΦΕΓ4 ΦΕΓ8

ΦΕΓ5 ΦΕΓ6 ΦΕΓ7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ