Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


12 Φεβ 2014

“Ο κλόουν και τα καπέλα του”: 2 αποκριάτικα παιχνίδια για το Νηπιαγωγείο


Με αφορμή την ανάρτηση της Μάρως με το αποκριάτικο παιχνίδι που προτείνει στον σύνδεσμο:
προτείνονται ακολούθως templates για την υλοποίηση του παιχνιδιού και αντίστοιχο ανάπτυγμα ζαριού με χρώματα. Για τις οδηγίες για το παιχνίδι με τα χρωματιστα καπέλα, δείτε την ανάρτηση της Μάρως στον σύνδεσμο που προηγήθηκε.

5 αναρτήσεις με ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ,

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ όλων των ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ "ΑΠΟΚΡΙΕΣ" 
και αποκριάτικες κατασκευές

Εναλλακτικά, προτείνεται ένα παιχνίδι για την άσκηση της παρατηρητικότητας και της παραγωγής προφορικού λόγου. Μπορεί να παιχθεί σε μικρές ομάδες παιδιών ή και με δύο παιδιά. Οι καρτέλες με τα 12 διαφορετικά χρωματιστά καπέλα εκτυπώνονται δύο φορές. Το ένα παιδί (ή η μία ομάδα) κρατάει τις δύο καρτέλες με τα καπέλα, ενώ το άλλο παιδί (ή η άλλη ομάδα) έχει τα χρωματιστά καπέλα απλωμένα μπροστά του.

Το ένα παιδί (ή η μία ομάδα) παίρνει τις δύο καρτέλες με τα χρωματιστά καπέλα και περιγράφει αναλυτικά στο άλλο παιδί (ή στην άλλη ομάδα) το καπέλο που έχει στο μυαλό του (χωρίς βέβαια να το δείξει). Η άλλη πλευρά καλείται, ακούγοντας προσεκτικά την περιγραφή του συμπαίκτη να επιλέξει το σωστό καπέλο και να το τοποθετήσει στο κεφάλι του κλόουν.

ΚΑΡΤΕΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΟΟΥΝ
κα9 κα1 κα2 κα3 κα4
ΠΑΤΡΟΝ – ΚΑΠΕΛΑ
(ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΖΑΡΙΟΥ)
κα5
ΑΝΑΠΤΥΓΜΑ ΖΑΡΙΟΥ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ
κα6
ΚΑΡΤΕΛΕΣ ΜΕ ΚΑΠΕΛΑ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ
κα7 κα8

3 σχόλια:

ΙΩΑΝΝΑ ΚΙΑΜΙΛΗ είπε...

Πολύ ωραίο το παιχνίδι με τα καπέλα!! Ευχαριστούμε Τάνια μου!!!

κλοουν είπε...

πραγματικα εξαιρετικη η δραστηριοτητα με θεμα τους κλοουν.Πως να μην αρεσει στα παιδια,η μορφη του κλοουν συμβολιζει για αυτα το γελιο και το παιχνιδι.

αναστασία είπε...

είναι από τα καλύτερα παιχνίδια για το καρναβάλι στο ίντερνετ.!!!! μπράβο σας!!!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ