Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


6 Μαΐ 2014

Φτιάχνοντας χαϊκού με αφορμή την γιορτή της μητέρας


Με αφορμή την γιορτή της μητέρας μπορούμε να "πειραματιστούμε" φτιάχοντας με τα παιδιά χαϊκού (τα γνωστά τρίστιχα με τις 17 συλλαβές). Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη δομή των χαικού θα βρείτε στους συνδέσμους που ακολουθούν.

http://digitalschool.minedu.gov.gr/modules/ebook/show.php/DSGYM-C113/351/2368,9024/extras/activities/index08_09_metaselida/index08_09_metaselida.html

http://www.sigmatropic.gr/greek/haiku_def.htm


Οι υπόλοιπες αναρτήσεις του ιστολογίου για τη
Γιορτή της Μητέρας
βρίσκονται ΕΔΩ 
(με τετράστιχα ποιήματα, πίνακες ζωγραφικής, ακροστιχίδες, φύλλα εργασίας και επιπλέον χρήσιμες συνδέσεις)

Παραδείγματα χαϊκού για τη γιορτή της μητέρας (με τη δική μας καθοδήγηση και υποστήριξη τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν σε ομάδες τα δικά τους).

Μπορείτε να βρείτε online διαδραστικά φύλλα εργασίας με χαϊκού για τη γιορτή της  μητέρας στον σύνδεσμο:
https://www.liveworksheets.com/c?a=c&l=pn&i=txzfsu&r=hx


Μανούλα γλυκιά,
η αγκαλιά σου φωλιά.
Σ'αγαπώ πολύ!

Μαμά μου εσύ,
φως στη ζωή μου λαμπρό,
Σε ευχαριστώ.

Γιορτάζεις, μαμά,
θέλω μόνο να σου πω,
πόσο σ'αγαπώ!

Ήλιος λαμπερός,
φωνή γεμάτη στοργή,
κοίτα: η μαμά.

Κι αν είμαι μικρό,
δυο λέξεις μόνο θα πω
άκου: σ'αγαπώ.

Ακολουθεί εποπτικό υλικό υποστηρικτικό για τα χαϊκού, που δίνονται ως παράδειγμα, με τις λέξεις χωρισμένες σε συλλαβές και ενδεικτικός πίνακας, όπου τα παιδιά μπορούν να γράφουν τις συλλαβές του κάθε στίχου (5 συλλαβές για τον πρώτο, 7 συλλαβές για τον δεύτερο και 5 συλλαβές για τον τρίτο).

Επίσης, μπορούμε να κόψουμε πάνω στις γραμμές τον πίνακα και να δημιουργήσουμε καρτέλες συλλαβών. Σε κάθε περίπτωση το εποπτικό υλικό μπορεί να βοηθήσει υποστηρικτικά: επομένως δίνοντας σχετικό υλικό με ολιγοσύλλαβες λέξεις, μπορούμε ενδεχομένως να οδηγήσουμε ευκολότερα τα παιδιά στη δημιουργία των δικών τους χαϊκού.

χα4 ΧΑ1 ΧΑ2 ΧΑ3 ΧΑ5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ