Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

10 Μαΐ 2014

Μαθηματικά παιχνίδια με τουβλάκια Lego

Η ανάρτηση που ακολουθεί, δείχνει μία ακόμα ενδιαφέρουσα πρόταση διαμόρφωσης μαθηματικών παιχνιδιών με απλά υλικά.  Είναι μία ακόμα υλοποιημένη ιδέα της συναδέλφου Γεωργίας Μουντζούρη. Την ευχαριστώ πολύ.

Μαθηματικό παιχνίδι με lego
Στόχος της δραστηριότητας είναι η αναγνώριση αριθμητικών ψηφίων και η απαρίθμηση στοιχείων ενός συνόλου (κουκκίδες).
Χρησιμοποιούμε κομμάτια lego που έχουμε στην τάξη μας, επάνω στα οποία σημειώνουμε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο τα ψηφία 0-20. Στο διπλανό τμήμα κάθε κομματιού, σημειώνουμε τόσες κουκκίδες όσες υποδεικνύει ο αριθμός. Οι κουκκίδες χρησιμοποιούνται από τα παιδιά που δεν αναγνωρίζουν ακόμη τους αριθμούς. Έτσι, μπορούν να τις μετρήσουν, ώστε να συναρμολογήσουν τα τμήματα μεταξύ τους. Τα κομμάτια δίνονται στα παιδιά μπερδεμένα. Ζητάμε να "κουμπώσουν" τα κομμάτια μεταξύ τους ξεκινώντας από τον μικρότερο αριθμό.
Κάθε παιδί τοποθετεί ένα κομμάτι και το δίνει στον διπλανό του, έως ότου εξαντληθούν όλα τα κομμάτια. Τα παιδιά που δεν αναγνωρίζουν ακόμα αριθμούς, μετρούν τις κουκκίδες των κομματιών και βρίσκουν το επόμενο κομμάτι μ' αυτόν τον τρόπο. Κάποιες από τις επόμενες φορές ζητάμε εναλλακτικά η συναρμολόγηση ξεκινά από τον μεγαλύτερο αριθμό, ή να τοποθετήσουν συγκεκριμένους αριθμούς που αναφέρουμε κτλ.

2 σχόλια:

Το Νηπιαγωγείο μ΄αρέσει πιο πολύ είπε...

ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΑΝΙΑ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Λία Μαντέσου είπε...

ΑΠΛΌ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ!ΜΠΡΑΒΟ..

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ