Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

23 Αυγ 2014

Μαθηματικά παιχνίδια για τη γωνιά των Μαθηματικών στο Νηπιαγωγείο


Με αφορμή υλικό που μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:

προτείνεται ακολούθως υλικό για τη γωνιά των Μαθηματικών με θέμα τα Υλικά της Τάξης.

Οι υπόλοιπες αναρτήσεις για τα Υλικά της Τάξης βρίσκονται στον σύνδεσμο:
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/search/label/%CE%A5%CE%9B%CE%99%CE%9A%CE%91%20%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%97%CE%A3

Για τον τρόπο κατασκευής των τροχών με απλό συνδετήρα, δείτε τα αναλυτικά βήματα που προτείνονται στον σύνδεσμο:
http://teachinginprogress.blogspot.gr/2013/03/making-spinner-that-actually-spins.html

Το παιχνίδι μπορεί να παιχθεί με δύο ή με τρία παιδιά. Κάθε παιδί κρατά μία καρτέλα (είναι καλό να έχουμε πλαστικοποιημένες και έτοιμες τις καρτέλες που θα χρησιμοποιήσουν τα παιδιά), γυρίζει τον συνδετήρα στον τροχό και ανάλογα με τον αριθμό που θα δείξει η "μύτη" του συνδετήρα, τοποθετεί ένα τουβλάκι ή ότι άλλο ορίσουμε πάνω στο τετράγωνο που δείχνει τόσα αντικείμενα όσα και ο αριθμός που έφερε στον τροχό. Νικητής αναδεικνύεται όποιο παιδί συμπληρώσει πρώτο την καρτέλα του.

Τρόπος παιχνιδιού φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί:μαθη1 μαθη2 μαθη5 μαθη3 μαθη4

1 σχόλιο:

Λία Μαντέσου είπε...

Παρα πολυ ωραιες ολες οι δραστηριοτητες!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ