Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


2 Σεπ 2014

Δραστηριότητες γνωριμίας για το Νηπιαγωγείο: ρωτώντας, απαντώντας και ζωγραφίζοντας

Η ακόλουθη ανάρτηση προτείνει μία δραστηριότητα-παιχνίδι γνωριμίας για τις πρώτες μέρες στο Νηπιαγωγείο. Διαλέγουμε μία ζωγραφιά με περίγραμμα (όποιο θέμα επιθυμούμε) και κάνουμε ερωτήσεις στα παιδιά. Ανάλογα με την απάντηση, τα παιδιά καλούνται να ζωγραφίσουν με το σωστό χρώμα την ζωγραφιά. Στο τέλος, ζητάμε από τα ίδια τα παιδιά, παρατηρώντας τις ζωγραφιές των υπολοίπων, να μας δώσουν εκείνα τις απαντήσεις, όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά και για τους συμμαθητές τους.

Ως παράδειγμα, δίνεται ακολούθως η ζωγραφιά από ένα αρκουδάκι που διαβάζει.

Πιθανές ερωτήσεις που μπορούμε να θέσουμε:
  • Αν έχεις αδερφό, ζωγράφισε τα αυτιά του αρκούδου κίτρινα. Αν έχεις αδερφή, ζωγράφισε τα αυτιά του αρκούδου γαλάζια. Αν δεν έχεις αδέρφια, ζωγράφισε τα αυτιά του αρκούδου κόκκινα. Αν έχεις και αδερφό και αδερφή, ζωγράφισε το ένα αυτί κίτρινο και το άλλο γαλάζιο.
  • Αν έχεις κατοικίδιο ζωάκι, ζωγράφισε τις πατούσες του αρκούδου πράσινες. Αν δεν έχεις, ζωγράφισέ τες πορτοκαλί.
  • Αν σου αρέσουν τα μακαρόνια, ζωγράφισε το βιβλίο του αρκούδου καφέ. Αν δε σου αρέσουν, ζωγράφισέ το γκρι.
  • Αν πήγες διακοπές σε νησί το καλοκαίρι, ζωγράφισε το μπλουζάκι του αρκούδου κίτρινο. Αν πήγες στο βουνό, ζωγράφισε το μπλουζάκι του μοβ. Αν δεν πήγες διακοπές, ζωγράφισέ το λαχανί (πράσινο ανοικτό).
  • Αν χαίρεσαι που ξεκίνησες το Νηπιαγωγείο, ζωγράφισε το πρόσωπο του αρκούδου ροζ. Αν δεν χαίρεσαι, ζωγράφισέ το πορτοκαλί.
  • Αν σου αρέσει να ζωγραφίζεις, ζωγράφισε τα χέρια του αρκούδου καφέ. Αν σου αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο, ζωγράφισε τα χέρια του γκρι. Αν σου αρέσει να τραγουδάς και να χορεύεις, ζωγράφισέ τα πράσινα.

Μπορούμε εισαγωγικά να ρωτήσουμε τα ίδια τα παιδιά τι θα ήθελαν να μάθουν για τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους και να διαμορφώσουμε ανάλογα και τις οδηγίες.

Οι υπόλοιπες 10 αναρτήσεις του ιστολογίου με 
Δραστηριότητες Γνωριμίας βρίσκονται ΕΔΩ.

4 σχόλια:

Evi Karella είπε...

ευχαριστούμε πολύ Τάνια! πολύ ωραία τα παιχνίδια γνωριμίας, μου άρεσε ιδιαίτερα το επιτραπέζιο με τα βατραχακια!!

ΝΤΙΝΑ ΤΑΛΛΟΥ είπε...

ΚΑΛΟΟΟΟ!!!!!!!!!!!ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑΝΙΑ....

Βαγγελή Κλεοπάτρα είπε...

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!!!!!ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Nina είπε...

τι ωραία ιδέα!!!καλή χρονιά Τάνια!!!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ