Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


5 Ιαν 2015

Γλωσσικό παιχνίδι με 7 παροιμίες του Γενάρη

H ακόλουθη ανάρτηση προτείνει ένα γλωσσικό παιχνίδι με 7 από τις παροιμίες του Ιανουάριου. Οι κύκλοι κόβονται, πλαστικοποιούνται και με βέλκρο τοποθετούνται από τα παιδιά με τον σωστό τρόπο, ώστε να σχηματίζουν κάθε φορά και από μία παροιμία. Προέκταση του γλωσσικού παιχνιδιού (μια παροιμιοσαλάτα κατά την παραμυθοσαλάτα) θα μπορούσε να θεωρηθεί η ανάμειξη των μερών των παροιμιών.

Ευρετήριο Αναρτήσεων για τον Ιανουάριο ΕΔΩ.

Χρήσιμες συνδέσεις για τις παροιμίες του Γενάρη:
http://dreamskindergarten.blogspot.gr/2012/01/blog-post_03.html
(εικονόλεξα της Ανθής)
http://dreamkindergarten.blogspot.gr/2014/01/blog-post_4137.html
(Του Γενάρη το φεγγάρι λάμπει σαν μαργαριτάρι)
https://astropeleki.wordpress.com/2012/01/24/%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B7-%CF%84%CE%BF-%CF%86%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CE%AC%CF%81%CE%B9-%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B1/
(οι πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες της Ευδοκίας)
http://www.matia.gr/7/71/7106/7106_3_01.html
Πρόταση κατασκευής για την παροιμία: Το φεγγάρι του Γενάρη μοιάζει με μαργαριτάρι.
https://21nipiagogeio.blogspot.com/2021/01/blog-post_15.html?fbclid=IwAR2oO8Blkgzj2wugfc9670cvfKJ3ghCb1X-wHytvdvyW5J6NT51sZFdLjy4

ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ

πα5 πα4 πα1

Οι 7 παροιμίες που αξιοποιήθηκαν είναι οι εξής:

Του Γενάρη το φεγγάρι, μοιάζει με μαργαριτάρι.
πα13 πα16
Χιόνισε έβρεξε ο Γενάρης, όλοι οι μύλοι μας θ’αλέθουν.
πα15 πα14
Του Γενάρη το φεγγάρι, ήλιος της ημέρας μοιάζει.
πα13 πα12
Αρχιμηνιά, καλή χρονιά, με σύγκρυο και παγωνιά.
ΠΑ10 πα11
Γενάρη, μήνα του Χριστού, κι Αρχιμηνιά του κόσμου.
πα17 πα18
Ο Γενάρης δε γεννά μήτε αβγά μήτε πουλιά,
μόνο κρύα και νερά.
πα19 πα21
Το Γενάρη κόβε ξύλα, και φεγγάρι μην κοιτάζεις.
πα22 πα23

Online παιχνίδι με τις παροιμίες του Γενάρη θα βρείτε στον σύνδεσμο:
Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ