Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


11 Αυγ 2015

Παίζοντας με τα μαγνητικά γράμματα: 15 προτάσεις ελεύθερων δραστηριοτήτων και συνοδευτικές καρτέλες

Ακολουθούν 15 χρήσιμες συνδέσεις για την αξιοποίηση των μαγνητικών γραμμάτων σε δραστηριότητες ελεύθερες αλλά και οργανωμένες. Προτείνονται καρτέλες αξιοποίησης και προσαρμογής των ιδεών με το ελληνικό αλφάβητο. Στην ετικέτα ΚΑΡΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΦΑΒΗΤΑ θα βρείτε τις υπόλοιπες σχετικές αναρτήσεις, καθώς και στην ετικέτα ΓΡΑΜΜΑΤΑ.
Χρησιμοποιώντας τα μαγνητικά γράμματα σε δραστηριότητες πρώτης ανάγνωσης και γραφής στο Νηπιαγωγείο:
1.
(παιχνίδι αναγνώρισης κεφαλαίων γραμμάτων)


Προτείνονται ακολούθως ασπρόμαυρες εικόνες για την τοποθέτηση του κεφαλαίου γράμματος, αλλά και για την αντιστοίχιση κεφαλαίων (μαγνητικών) γραμμάτων και πεζών που βρίσκονται πάνω στις κάρτες. Μπορούν να εκτυπωθούν σε κόκκινο φωτοτυπικό χαρτί.

Επίσης ακολουθούν οι κάρτες με τα πεζά γράμματα (για την αντιστοίχιση πεζών και κεφαλαίων).


 


2.
(εξαιρετικό παιχνίδι αναγνώρισης γραμμάτων τύπου "ναυμαχίας", οι οδηγίες στο κάτω μέρος της σελίδας)
(εκτυπώσιμος πίνακας για τη "ναυμαχία γραμμάτων")
3.
(παιχνίδι αντιστοίχισης με καπάκια ή μαγνητικά κεφαλαία γράμματα)
Προτείνεται ακολούθως η καρτέλα με τους πεζούς χαρακτήρες.4.
(άλλο ένα παιχνίδι αναγνώρισης κεφαλαίων γραμμάτων, οι παραπάνω καρτέλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε αυτή τη δραστηριότητα)
5.
(ένα ακόμα ενδιαφέρον παιχνίδι με τα μαγνητικά γράμματα)
6.
("αλιεύοντας" γράμματα από την πιατέλα με το ρύζι)
7.
(ένα ακόμα παιχνίδι αναγνώρισης γραμμάτων με περιοδικά, οι προηγούμενες καρτέλες μπορούν να αξιοποιηθούν και σε αυτό το παιχνίδι)
8.
(προτάσεις για ομαδοποιήσεις μαγνητικών γραμμάτων)
9.
(επιπλέον προτάσεις δραστηριοτήτων)
10.
(επίσης ενδιαφέρουσες προτάσεις δραστηριοτήτων, οι κάρτες που ακολουθούν μπορούν να αξιοποιηθούν για το "ψάρεμα γραμμάτων" και τη συμπλήρωση των κενών που λείπουν από την κάθε καρτέλα)
 
11.
(παιχνίδι ψαρέματος)
12.
(πρόταση αξιοποίησης του μαγνήτη για το ψάρεμα των μαγνητικών γραμμάτων)
13.
(άλλη μία ιδέα "ψαρέματος" με συνδετήρα, στο τέλος της σελίδας )
14.
(άλλη μία ενδιαφέρουσα ιδέα)
15.
(μία ακόμα ενδιαφέρουσα δραστηριότητα ομαδοποίησης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ