Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


30 Αυγ 2015

Οργάνωση της τάξης του Νηπιαγωγείου: χρήσιμες συνδέσεις για διαμόρφωση ηλεκτρονικού φακέλου νηπίων και νηπιαγωγείου (e-portfolio)

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε όλα τα χρήσιμα έγγραφα για τη σχολική χρονιά στο Νηπιαγωγείο (και όχι μόνο). Μια εξαιρετικά χρήσιμη ανάρτηση από το elniplex.
http://www.elniplex.com/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B2%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B1-%CE%AD%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84/Με αφορμή την παραπάνω ανάρτηση προτείνονται ακολούθως χρήσιμες συνδέσεις για τη διαμόρφωση του ηλεκτρονικού φακέλου (e-portfolio) εργασιών των μαθητών, για την ενημέρωση των γονέων σχετικά με τις δράσεις εντός τάξης αλλά και για τη δυναμική επικοινωνία μεταξύ φορέων και σχολικών μονάδων.
1.
(πρόταση αξιοποίησης του Dropbox)
2.
(πρόταση αξιοποίησης του Google Drive)

Πολύ αναλυτικό βίντεο για τη χρήση του Google Drive ΕΔΩ και ένα πιο σύντομο ΕΔΩ.

3.
(ο αρχικός σύνδεσμος)
στο αρχείο pdf που ακολουθεί θα βρείτε μια ενδιαφέρουσα πρόταση για το τι μπορεί να περιλαμβάνει το ατομικό e-portfolio του κάθε παιδιού:

4.
(παρέχεται και από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο με σύνδεση χρήστη)

5.
(εξαιρετικό άρθρο με αναλυτικές οδηγίες διαμόρφωσης ηλεκτρονικού φακέλου εργασιών (e-portfolio) στο Google Drive, με συνοδευτικές φώτο)

6.

7.
(επιπλέον εναλλακτικές εφαρμογές που μπορείτε να αξιοποιήσετε για τη διαμόρφωση του ηλεκτρονικού πορτφόλιο)

8.
(την ηλεκτρονική σας τάξη/ηλεκτρονικό πορτφόλιο μπορείτε να φτιάξετε και στην πλατφόρμα του wikispace)

9.
https://www.youtube.com/watch?v=JsELooSnCCg
(ένα αρκετά κατατοπιστικό tutorial για το wikispace)

10.
https://www.foliospaces.org/artefact/file/download.php?file=178375
(πολύ ενδιαφέρον αρχείο με την εξήγηση της διαμόρφωσης e-portfolio στην πλατφόρμα του foliospaces)
τη σελίδα του Foliospaces θα βρείτε ΕΔΩ.

Όποια λύση και αν επιλέξει ο εκπαιδευτικός ή η σχολική μονάδα για την υλοποίηση του e-portfolio, θεωρώ ότι οπωσδήποτε απαιτείται πολύωρη και συγκροτημένη από όλους τους συναδέλφους εργασία, προκειμένου να εφαρμοστεί με επιτυχία και να ενημερώνει ουσιαστικά τους γονείς για την εξέλιξη των παιδιών και τις δραστηριότητες εντός τάξης. 

Σε κάθε περίπτωση, ως διαδικασία είναι απολύτως υποστηρικτική και εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο (και...χαρτί), όταν πρόκειται για ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις που υλοποιούνται μέσα στην τάξη κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Μπορεί δηλαδή να αξιοποιηθεί (σε όποια εφαρμογή επιλέξει κανείς) για μηνιαία ενημέρωση των γονέων με φωτογραφικό υλικό, ηχογραφήσεις, αντιπροσωπευτικά φύλλα εργασίας, βιντεολήψεις και "ανέβασμα" τραγουδιών. Με τον τρόπο αυτό, οι γονείς δεν περιμένουν στο τέλος της χρονιάς να δουν σε ένα cd ή dvd αναμνηστικά στιγμιότυπα, αλλά ενημερώνονται τακτικά κάθε μήνα με επιστολή ή ηλεκτρονικό μήνυμα (με ενεργό σύνδεσμο στο Drive, Dropbox ή σε όποια πλατφόρμα επιλέξει ο κάθε εκπαιδευτικός), όπου έχουν άμεση πρόσβαση (και δυνατότητα αποθήκευσης) του υλικού που αφορά την τάξη.

Προσωπικά, βρίσκω πιο εύχρηστο το Google Drive. Παραθέτω στιγμιότυπα εικόνων για το πώς φαίνεται η οργάνωση των φακέλων ανάλογα με το τι επιλέγει ο κάθε εκπαιδευτικός να "ανεβάσει" στο Drive.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΑΚΕΛΩΝ ΑΝΑ ΜΗΝΑ:

Σε κάθε φάκελο μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι θεωρούμε σημαντικό για την τάξη μας (φωτογραφικό υλικό, ηχογραφήσεις, βιντεολήψεις, επιστολές, σκαναρισμένες εργασίες των παιδιών, τραγούδια).

Μπορούμε να φτιάξουμε έναν φάκελο με τα τραγούδια που θα  δουλέψουμε όλη τη χρονιά και να τα ανεβάσουμε σε μορφή αρχείου mp3, εμπλούτιζοντας τη λίστα μας κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Επίσης, μπορούμε να ανεβάζουμε βίντεο από την τάξη (σε μορφή αρχείου wmv) και να μοιραζόμαστε με τους γονείς στιγμές μέσα από την τάξη (θα εμφανίζεται στον φάκελο του Drive όπως στο φωτογραφικό στιγμιότυπο που ακολουθεί).


ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ 

5 σχόλια:

Το Νηπιαγωγείο μ΄αρέσει πιο πολύ είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΑΝΙΑ! ΦΟΒΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Λία Μαντέσου είπε...

Τέλεια,τέλεια,τέλεια!!!!Τανια ευχαριστουμεεεε!!!

Κατερίνα Παπαευθυμίου είπε...

Οργανωμένα πράγματα υπεροχα Τάνια! !!!!!!!!

Ειρήνη Ματθαιάκη είπε...

Τάνια μου σε ευχαριστούμε!!!!! Μας πηγαίνεις πολλά βήματα μπροστά!!! Εξαιρετικές ιδέες!!!

Μαρία Χατζηπαναγιώτου είπε...

ΕΙΣΑΓΕΙΣ ΚΑΙΝΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΤΑΝΙΑ!!!! ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΙ "ΖΗΜΙΑ" ΜΟΥ ΕΚΑΝΕΣ!!! ΔΕ ΜΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΤΡΕΧΩ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΛΑΒΩ, ΜΟΥ 'ΒΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΕΑ!!! ΑΧ! ΕΣΥ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ! ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΙ ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΩ ΦΕΤΟΣ, ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΑΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ"!!! ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ