Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


24 Ιαν 2021

"Η αρκούδα συνεχίζει να ροχαλίζει" (The bear snores on): διδακτική αξιοποίηση του παραμυθιού

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί, μπορείτε να βρείτε το βίντεο για ένα εξαιρετικό παραμύθι σχετικά με τα ζώα και τη χειμερία νάρκη. Είναι στα αγγλικά, αλλά χωρίς ήχο μπορεί να διαβαστεί στα παιδιά στα ελληνικά, καθώς το κείμενο είναι μικρό και η εικονογράφηση εξαιρετική.

"The bear snores on", Karma Wilson, 
σε εικονογράφηση της Jane Champan

Ένα ποντικάκι, ένας λαγός, ένας ασβός, ένας γεωπόντικας, ένας τυφλοπόντικας, ένας τρυποφράχτης και ένα κοράκι μπαίνουν στη σπηλιά μιας αρκούδας την ώρα που έχει πέσει στη χειμερία της νάρκη. Και η περιπέτεια ξεκινά...


Βρείτε τα παιχνίδια διδακτικής αξιοποίησης στον σύνδεσμο:

1 σχόλιο:

Κώστας Προμπονάς είπε...

Η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Τάνια Μάνεση μας πρόσφερε το βίντεο. Μια προσπάθεια μετάφρασης από την αφεντιά μου με τρομερή ευγνωμοσύνη στο συγκεκριμένο blog:
Είναι μακρύς κρύος χειμώνας και σε ένα σπήλαιο στα δάση μια καφέ αρκούδα κοιμάται στη βαθιά σκοτεινή φωλιά.
Κοιμάται κουβαριασμένη με τα μάτια σφιχτόκλειστα κοιμάται την ημέρα κοιμάται και το βράδυ.
Ο ψυχρός άνεμος ουρλιάζει και στριγκλίζει και οι νυχτερινοί ήχοι ηχούν απειλητικοί αλλά η μεγάλη αρκούδα συνεχίζει να ροχαλίζει.
Κάποιο ποντίκι που αδέξια σουλατσάρει πάνω στο ένα μέτρο χιόνι , σέρνεται και μπουσουλά προς τη σπηλιά.
Τσιρίζει το ποντίκι: « Πολλή υγρασία, πολλή σκοτεινιά!» Έτσι ανάβει μια μικρή φωτιά από μικρά κλαράκια που βγάζουν μια σπίθα ζεστή και γλυκιά.
Τα αναμμένα κάρβουνα τρίζουν και ο αέρας ποτέ δεν σταματά αλλά και η αρκούδα δεν σταματά τα ροχαλητά.
Δυο λαμπερά μάτια στο λημέρι ρίχνουν μια κλεφτή ματιά και το ποντίκι βγάζει μια κραυγή, «ποιος είναι εδώ; Ω, ένας λαγός χοροπηδά μέσα εδώ».
«Γεια χαρά καλό ποντίκι, καιρό είχα να σε δω». Και μαζί μασουλούν ζεστό ποπκορν και ρουφούν μαύρο τσαι, μυρωδάτο, λίπτον, αγγλικό.
Το ποντίκι πίνει ακόμα μια γουλιά ρουφώντας απολαυστικά και ο λαγός ρεύεται απωθητικά αλλά η αρκούδα δεν σταματά τα ροχαλητά.
Τώρα, ένας ασβός που τρέχει βιαστικά πιάνει στον αέρα μια ωραία μυρωδιά. «Α, μυρίζω νόστιμο φαγητό. Άραγε μπορώ με συντρόφους να το μοιραστώ;»
«Σας έχω κουβαλήσει φουντούκια τραγανά ας τα μοιραστούμε ειρηνικά», τους λέει ο ασβός χαμογελώντας πλατιά.
Και ροκανίζουν και μασουλάνε με κριτς και κρουτς και κρα αλλά και η αρκούδα δεν σταματά τα ροχαλητά.
Ενας γεωπόντικας και ένας τυφλοπόντικας σκάβοντας ένα τούνελ φτάνουν εκεί μπροστά μα κι ένας τρυποφράχτης και ένα κοράκι τρυπώνουν στη σπηλιά.
Ο τυφλοπόντικας μουρμουρίζει « θεέ μου τι νυχτιά..!» Κι ο τρυποφράκτης τιτιβίζει «όποιοι είναι έξω στην καταιγίδα τα έχουν βρει αγγούρια, το λημέρι της αρκούδας είναι γεμάτο μέχρι τα μπούνια!»
Οι φιλοξενούμενοι το έχουν ρίξει στο κουβεντολόι και περνούν καλά αλλά η μεγάλη αρκούδα συνεχίζει τα ροχαλητά.
Σε ένα σπήλαιο στα δάση, η αρκούδα βυθισμένη σε βαθιά χειμέρια νάρκη δεν ακούει διόλου τους ήχους του πάρτι.
Ο λαγός αναδαυλίζει τη φωτιά. Το ποντικάκι μαγειρεύει μια σπέσιαλ σούπα προσεκτικά. Και ρίχνει αλατοπίπερο και μπαχαρικά..
Όμως ένα μόριο πιπερόσκονης κάνει την αρκούδα να φταρνιστεί και όλο το πλήθος να κοκαλώσει και να αναστατωθεί.
Και η αρκούδα ξυπνά και τρίζει τα δόντια της και βγάζει βρυχητά
Και η αρκούδα πάει να κάνει σαματά.
Και η αρκούδα πηδά και περπατά βαριά
Και η αρκούδα μουρμουρίζει αγριωπά
«Εσείς μπουκάρατε στο λημέρι και διασκεδάσατε μια χαρά. Αλλά εγώ; Εγώ κοιμόμουν σα νεκρός και δεν απόλαυσα τίποτα δυστυχώς»
Και κλαψουρίζει και θρηνεί.
Και χτυπιέται και παραμιλεί..!
Αμέσως το ποντίκι λέει με την τσιριχτή φωνή του. Μην ανησυχείς. Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις φασαρία. Έχουμε μπόλικο ποπ κορν και θα βράσουμε άφθονο μαύρο τσάι για την καλή αρκούδα που προσφέρει ζεστή φιλοξενία.
Η αρκούδα καταβροχθίζει με μανία, η αρκούδα χλαπακιάζει με βουλιμία. Ύστερα μορφάζει με ηδονική ευτυχία και μέσα στην τόσο φασαριόζικη αυτή νύχτα αρχίζει να λέει μια μικρή ιστορία.
Όταν κάποτε ο ήλιος ανατείλει σε μια τσουχτερή, διαυγή αυγή, η αρκούδα δεν μπορεί να κοιμηθεί αλλά τώρα πια οι φίλοι της έχουν ξεκινήσει τα ροχαλητά.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ