Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


14 Αυγ 2012

Παραμύθι με διαλόγους για το Νηπιαγωγείο - Παραλλαγή του γνωστού παραμυθιού "Η κόκκινη κοτούλα"

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εναλλακτική παραλλαγή της γνωστής εξαιρετικής ιστορίας
της Ζωρζ Σαρή " Η κόκκινη Κοτούλα"
(τα στιγμιότυπα είναι από ιστοσελίδα αγγλικών διαδραστικών ιστοριών).
Το παραμύθι προσφέρεται επίσης για την αφομοίωση της φωνούλας Ο μέσα από την απλή λέξη Όχι που διαβάζεται και αναγνωρίζεται πολύ εύκολα...Στο δάσος το πυκνό ζούσε μια φορά και έναν καιρό η κυρία Αρκούδα με τους τρεις καλούς της φίλους, την αλεπού, τον λαγό και το ποντίκι... Ένα κυριακάτικο πρωινό αποφάσισε, λοιπόν, να φτιάξει φρέσκο ψωμάκι...

Θα ζητήσω από τα φιλαράκια μου, την αλεπού, τον λαγό και το ποντίκι να με βοηθήσουν να φτιάξω λίγο φρέσκο ψωμί, σκέφτηκε η κυρία Αρκούδα, ελπίζοντας ότι θα μπορούσαν
και θα ήθελαν να την βοηθήσουν...


Πήγε λοιπόν και τους βρήκε και ευθύς τους ρώτησε:Αλλά εκείνοι απάντησαν:
Η αρκουδίτσα δεν θύμωσε.... Αποφάσισε να πάει μόνη της στην αγορά και να αγοράσει αλεύρι...


Μόλις επέστρεψε από τα ψώνια, πήγε αμέσως στην κουζίνα,
ανακάτεψε το αλέυρι με την μαγιά και το νερό και ρώτησε τα φιλαράκια της: Δυστυχώς η απάντηση ήταν η ίδια:
                             
 "Κανένα πρόβλημα!", σκέφτηκε η κυρία Αρκούδα...
"Θα το κάνω μόνη μου!"

...και άρχισε να ζυμώνει χαμογελαστή...

Μόλις τελείωσε με το ζύμωμα και ήταν έτοιμη να βάλει το ψωμί στο φούρνο να ψηθεί, ρώτησε και πάλι τους καλούς της φίλους:Εκείνοι όμως... (αφήνουμε τα παιδιά να μαντέψουν, επαναλαμβάνοντας τα λόγια της αλεπούς, του λαγού και του ποντικού):

Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία της και χωρίς να θυμώσει καθόλου, η κυρία Αρκούδα απάντησε:Έβαλε λοιπόν το ψωμί στον φούρνο. Ύστερα από λίγη ώρα, το ψωμί ήταν έτοιμο. Όλη η κουζίνα είχε μοσχομυρίσει φρεσκοψημένο ψωμάκι. Η αλεπού, ο λαγός και το ποντίκι δεν μπόρεσαν να αντισταθούν και πλησίασαν την κυρία Αρκούδα λέγοντας: "Καλή μας Αρκουδίτσα, θα μας δώσεις λίγο ψωμάκι;" Όμως η κυρία Αρκούδα είχε ήδη έτοιμη την απάντησή της:"Όχι, λυπάμαι. Όχι, δεν μπορώ. Όχι, αδύνατον."

Κατόπιν, έκοψε δύο φέτες, τις άλειψε με μαρμελάδα κεράσι και τις έφαγε μόνη της...
Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ