Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

Οδηγίες Εκτύπωσης Υλικού

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

Οδηγός Αναζήτησης

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Όταν φτάσετε στο τέλος της σελίδας, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις για να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για την θεματική ενότητα που σας ενδιαφέρει.

14 Αυγ 2012

Φύλλο εργασίας για την παγκόσμια ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Φύλλο Εργασίας - Αφιέρωμα στον Γεώργιο Ιακωβίδη (1)

Ο Γεώργιος Ιακωβίδης υπήρξε ένας από τους πλέον κορυφαίους Έλληνες ζωγράφους.


Ένα από τα κεντρικά και αγαπημένα του θέματα ήταν η παρουσία και ο ρόλος των ατόμων τρίτης ηλικίας (γιαγιά-παππούς) μέσα στην οικογένεια και ιδιαίτερα η σχέση τους με τα μικρά παιδιά-εγγόνια. Κάθε χρόνο κατά την ημέρα εορτασμού της Τρίτης Ηλικίας (1η Οκτωβρίου), πολλές συνάδελφοι αξιοποιούν πίνακες του μεγάλου μας ζωγράφου για να "περάσουν" στα παιδιά μηνύματα και να διεγείρουν προβληματισμούς σχετικά με τον ρόλο και τη σπουδαιότητα των γιαγιάδων και παππούδων....τότε και σήμερα...

Το φύλλο εργασίας που ακολουθεί σε αυτήν τη ανάρτηση προϋποθέτει ότι έχουμε ήδη διαπραγματευτεί πίνακες του Γεώργιου Ιακωβίδη (βλ. στον παρακάτω σύνδεσμο) με "πρωταγωνιστές" τις γιαγιάδες, τους παππούδες και τα παιδιά, έχουμε ήδη εμπλουτίσει το υλικό της τάξης μας και του θεματικού μας πίνακα με φωτοτυπημένα αντίγραφα και η υλοποιήση του φύλλου εργασίας θα στοχεύει στην καλύτερη αφομοίωση και στην καλλιέργεια μεταγνωστικών δεξιοτήτων.

για τους πίνακες ζωγραφικής και τα συνοδευτικά ποιήματα,
βλ. επίσης τον σύνδεσμο


Φύλλο Εργασίας
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Google Ranking

Μας παρακολουθούν:

Recent Comments

Recent Comments Widget

Δίκτυο Εκπαιδευτικών Ιστολογίων

Η συνάδελφος Χριστίνα Κανάρια έχει φτιάξει ένα Δίκτυο Εκπαιδευτικών Ιστολογίων με συνεχή ροή αναρτήσεων από 50 εκπαιδευτικά ιστολόγια. Μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο
https://www.facebook.com/DiktioEkpaideutikonIstologion

Λίστα Ιστολογίων