Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

14 Αυγ 2012

Φύλλο εργασίας για την παγκόσμια ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Φύλλο Εργασίας - Αφιέρωμα στον Γεώργιο Ιακωβίδη (1)

Ο Γεώργιος Ιακωβίδης υπήρξε ένας από τους πλέον κορυφαίους Έλληνες ζωγράφους.


Ένα από τα κεντρικά και αγαπημένα του θέματα ήταν η παρουσία και ο ρόλος των ατόμων τρίτης ηλικίας (γιαγιά-παππούς) μέσα στην οικογένεια και ιδιαίτερα η σχέση τους με τα μικρά παιδιά-εγγόνια. Κάθε χρόνο κατά την ημέρα εορτασμού της Τρίτης Ηλικίας (1η Οκτωβρίου), πολλές συνάδελφοι αξιοποιούν πίνακες του μεγάλου μας ζωγράφου για να "περάσουν" στα παιδιά μηνύματα και να διεγείρουν προβληματισμούς σχετικά με τον ρόλο και τη σπουδαιότητα των γιαγιάδων και παππούδων....τότε και σήμερα...

Το φύλλο εργασίας που ακολουθεί σε αυτήν τη ανάρτηση προϋποθέτει ότι έχουμε ήδη διαπραγματευτεί πίνακες του Γεώργιου Ιακωβίδη (βλ. στον παρακάτω σύνδεσμο) με "πρωταγωνιστές" τις γιαγιάδες, τους παππούδες και τα παιδιά, έχουμε ήδη εμπλουτίσει το υλικό της τάξης μας και του θεματικού μας πίνακα με φωτοτυπημένα αντίγραφα και η υλοποιήση του φύλλου εργασίας θα στοχεύει στην καλύτερη αφομοίωση και στην καλλιέργεια μεταγνωστικών δεξιοτήτων.

για τους πίνακες ζωγραφικής και τα συνοδευτικά ποιήματα,
βλ. επίσης τον σύνδεσμο


Φύλλο Εργασίας
Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

Recent Comments

Recent Comments Widget

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ