Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


4 Οκτ 2012

Παγκοσμια Ημέρα Ταχυδρομείων

Στις 9 Οκτωβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα των Ταχυδρομείων. Η συγκεκριμένη ανάρτηση, καθώς και οι επόμενες που θα ακολουθήσουν στην ετικέτα "Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων" προτείνουν φύλλα εργασίας που έχουν ως θέμα τους τα γραμματόσημα. Έχοντας συζητήσει με τα παιδιά για τη σημασία των γραμματοσήμων, για τα χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα και τη λειτουργία τους, για τους ανθρώπους που συλλέγουν γραμματόσημα και γενικά για τον φιλοτελισμό, μπορούμε να "κλείσουμε" την επεξεργασία αυτής της υποενότητας με μερικά φύλλα εργασίας...

(επίσης για το Αλφαβητάρι του Ταχυδρομείου, δες στον παράκάτω σύνδεσμο:
ενώ για πίνακες ζωγραφικής με...ταχυδρόμους μιας άλλης εποχής  και συνοδευτικά ποιήματα, μπορείς να επισκεφτείς τον σύνδεσμο:Η Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων
στο Νηπιαγωγείο

Φύλλο Εργασίας (1)

Τα παιδιά χωρίζουν τα γραμματόσημα σε κατηγορίες (ζώα, οχήματα, αθλήματα-σπορ) και τα επικολλούν στην σωστή στήλη κάθε φορά. Παράλληλα συζητάμε για τις αναπαραστάσεις των γραμματοσήμων, την χώρα προέλευσης αλλά και την τιμή τους. Μπορούμε να βρούμε ποιο είναι πιο ακριβό, ποια γραμματόσημα έχουν την ίδια τιμή; Γιατί άραγε να διαφέρουν οι τιμές των γραμματοσήμων; Μερικές ερωτήσεις, και σίγουρα άλλες που θα προκύψουν από τα παιδιά, είναι λίγα μόνο από τα ερεθίσματα που μπορεί να μας δώσει η διαπραγμάτευση και επεξεργασία της θεματικής αυτής ενότητας.


Το δίνω και σε ασπρόμαυρο template
(μπορούμε να κάνουμε την αρχική συζήτηση χρησιμοποιώντας έγχρωμη εκτύπωση και να δώσουμε την ασπρόμαυρη εκδοχή ως ατομικό φύλλο εργασίας)
1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Υπέροχες ιδέες! Μπράβο σου!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ