Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


13 Νοε 2012

Η επέτειος του Πολυτεχνείου στο Νηπιαγωγείο: Εκπαιδευτική Αξιοποίηση της Ποίησης και της Μουσικής


Στο πλαίσιο της επεξεργασίας της θεματικής ενότητας "Πολυτεχνείο - 17 Νοέμβρη", μπορούμε να επιχειρήσουμε την διασύνδεση του θέματος με τις Τέχνες και πιο συγκεκριμένα με την ποίηση και την μουσική.

Ως αφόρμηση χρησιμοποιούμε το βίντεο του τραγουδιού "Λίγο Ακόμα" σε στίχους Γιώργου Σεφέρη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Με την ευκαιρία αυτή έχουμε την δυνατότητα να μιλησουμε για τις δύο αυτές εξαιρετικά σημαντικές προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, δείχνοντας παράλληλα φωτογραφίες τους.  
Μετά την ακρόαση του τραγουδιού επεξεργαζόμαστε με τα παιδιά το εικονόλεξο του σπουδαίου αυτού ποιήματος του Γιώργου Σεφέρη που έγινε γνωστό σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα από τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να γίνει η διάκριση μεταξύ του ποιητή, του συνθέτη αλλά και του ερμηνευτή-τραγουδιστή, με ξεχωριστές αναφορές στον ιδιαίτερο ρόλο του καθενός.

 
Γιώργος Σεφέρης


Μίκης Θεοδωράκης


Ένα εικονόλεξο για το ποίημα του Γιώργου Σεφέρη
"Λίγο Ακόμα" με αφορμή τον εορτασμό της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

**για τις υπόλοιπες αναρτήσεις σχετικά τις θεματικές ενότητες "17η Νοεμβρίου" και "Ειρήνη",
βλ. τις αντίστοιχες δύο ετικέτες στο πλάι

4 σχόλια:

Μιχαλάρου Κυριακή είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΚΟΝΟΛΕΞΟ. ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

Μαρία Χατζηπαναγιώτου είπε...

Όλες οι τελευταίες αναρτήσεις σου για το Πολυτεχνείο φοβερά ευφάνταστες και πρωτότυπες! Πού πας και τα σκέφτεσαι;Ευτυχώς βέβαια γιατί βρίσκουμε κι εμείς υλικό! Φιλιά!

Τάνια Μάνεση είπε...

Γεια σου Κική, γεια σου Μαρία...Ευχαριστώ πολύ...

Κατερίνα Παπαευθυμίου είπε...

άψογο το εικονόλεξο σας!!!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ