Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

14 Νοε 2012

Φθινοπωρινά Φρούτα στο Νηπιαγωγείο: Δραστηριότητα Γλωσσικής Ανάπτυξης για τις Σύνθετες Λέξεις


Ο Οδυσσέας στο νησί των Λωτοφάγων

Το φθινόπωρο πλησιάζει στο τέλος του. Μια από τις αγαπημένες θεματικές περιοχές αυτής της περιόδου είναι τα "Φθινοπωρινά Φρούτα", ενώ ένα από τα λιγότερα γνωστά φθινοπωρινά φρούτα είναι ο Λωτός: αξιοποιώντας την γνωστή περιπέτεια του Οδυσσέα στο νησί των Λωτοφάγων, δείχνουμε στα παιδιά εποπτικό υλικό σχετικό με το φθινοπωρινό αυτό φρούτο και επεξεργαζόμαστε στο πλαίσιο επέκτασης της δραστηριότητας μερικές ακόμα σύνθετες λεξεις με β΄συνθετικό την λέξη -ΦΑΓΟΣ.

Στην ανάρτηση αυτή προτείνονται μερικές τέτοιες σύνθετες λεξεις που μπορούμε να επεξεργαστούμε είτε ως ομαδικό φύλλο εργασίας με κινητές καρτέλες, είτε ως ατομικό φύλλο εργασίας (όπου τα παιδιά συμπληρώνουν τα κενά), είτε συμπληρωμένο ως πίνακα αναφοράς.

Ας παίξουμε τις σύνθετες λεξεις
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ