Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

8 Νοε 2012

Τα βασικά χρώματα στο Νηπιαγωγείο: Φύλλο Εργασίας με έμφαση στις Τέχνες

Προσεγγίζοντας τα βασικά χρώματα με
3 πίνακες του Henri MatisseΜε αφορμή την επεξεργασία της θεματικής ενότητας "Χρώματα" (βλ. υπόλοιπες σχετικές αναρτήσεις στην αντίστοιχη ετικέτα) και πιο συγκεκριμένα για την εκμάθηση των 3 βασικών ή πρωτογενών χρωμάτων (κόκκινο, κίτρινο και μπλε), μπορούμε να αξιοποιήσουμε το φύλλο εργασία που ακολουθεί. Τα παιδιά εκφράζουν αρχικά τις εντυπώσεις τους για τους πίνακες, τους περιγράφουν (δίνουμε έμφαση στις λεπτομέρειες και τα διακοσμητικά στοιχεία του κάθε πίνακα), εκφράζουν υποθέσεις και σκέψεις σχετικά με τον πιθανό τίτλο του κάθε πίνακα, ασφαλώς εκφράζουν και τις προτιμήσεις τους (ποιος από τους τρεις πίνακες τους αρέσει περισσότερο και γιατί)...

 Συνολικά 20 αναρτήσεις για τα Χρώματα μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Ύστερα από την επεξεργασία του φύλλου εργασίας συζητάμε σχετικά με τους τίτλους που έδωσε ο ζωγράφος σε κάθε πίνακα. Πόσο κοντά "πέσαμε";

Φύλλο Εργασίας για τα χρώματα με έμφαση
στην Τέχνη της Ζωγραφικής


1 σχόλιο:

Μαρία Χατζηπαναγιώτου είπε...

Πολύ μου άρεσε και αυτή η ιδέα σου! Καλό ΣΒΚ!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ