Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


16 Ιαν 2013

Ζώα σε Χειμερία Νάρκη στο Νηπιαγωγείο: Μαθαίνοντας για τις Νυχτερίδες

Η ανάρτηση που ακολουθεί είναι εμπνευσμένη από την εκπαιδευτική ιστοσελίδα kidzone.ws και προτείνει ένα φύλλο εργασίας για τον κύκλο ζωής της νυχτερίδας μαζί με ένα συνοδευτικό πίνακα αναφοράς.

(**οι υπόλοιπες  6 σχετικές αναρτήσεις βρίσκονται στην ετικέτα "Χειμερία Νάρκη" στο πλάι του ιστολογίου)

Διαπραγματευόμενοι τη θεματική ενότητα Ζώα σε ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ, σπανίως αναφερόμαστε διεξοδικότερα στις νυχτερίδες. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συνδέσεις από τις οποίες μπορείτε να βρείτε ενημερωτικές-εγκυκλοπαιδικές πληροφορίες για τις νυχτερίδες, τα μόνα θηλαστικά που μπορούν να πετούν.
 
Νυχτερίδα: Οι νυχτερίδες είναι τα μόνα θηλαστικά που μπορούν να πετούν σε μεγάλες αποστάσεις. Τα φτερά τους είναι δερματώδεις επιφάνειες που εκτείνονται ανάμεσα στα δάχτυλα, το σώμα, τα πόδια και την ουρά. Φτάνουν την ταχύτητα των 40 χλμ. Την ώρα, με 10 χτυπήματα των φτερών ανά δευτερόλεπτο. Ζυγίζουν λιγότερο από 15 γραμμάρια. Χρησιμοποιούν υπερήχους για να εντοπίζουν τα φυσικά εμπόδια, τις άλλες νυχτερίδες και τη λεία τους. Πέφτουν σε χειμερία νάρκη της οποίας η διάρκεια ποικίλλει σε συνάρτηση με τις καιρικές συνθήκες. Βγαίνουν για κυνήγι μετά τη δύση του ήλιου και επιστρέφουν στη φωλιά τους πριν ξημερώσει. Συγκεντρώνονται συχνά σε πολύ μεγάλες αποικίες που αριθμούν μέχρι και χιλιάδες άτομα. Τα περισσότερα είδη γεννούν ένα μόνο μικρό, τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, που τις πρώτες μέρες της ζωής του το μεταφέρει η μητέρα του γαντζωμένο πάνω στο σώμα της. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια ραγδαία μείωση του πληθυσμού τους που οφείλεται στην καταστροφή και υποβάθμιση των βιότοπών τους, στη ρύπανση και τουριστική αξιοποίηση των σπηλαίων, στο γκρέμισμα των παλιών σπιτιών και στην αλόγιστη χρήση των εντομοκτόνων στη γεωργία.
 

2 )http://www.cretanbeaches.com/panida/thilastika/nyxterides-kriti/

3) 13 ενδιαφέροντα σημεία για τη ζωή της νυχτερίδας
http://tipwspoy.wordpress.com/2008/05/11/13-%CE%B1%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BE%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1/

4) Τα μωρά της Νυχτερίδας
http://perierga.gr/2011/01/%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CF%89%CF%81%CE%AC-%CE%BD%CF%85%CF%87%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CF%80%CE%B7%CF%84%CE%B1/


Πίνακας Αναφοράς για τη ζωή της Νυχτερίδας
 
 
 
Φύλλο Εργασίας για τη Νυχτερίδα
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ