Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


11 Απρ 2013

Άνοιξη στο Νηπιαγωγείο: Περιγράφοντας και συγκρίνοντας πίνακες ζωγραφικής - Φύλλα Εργασίας


Σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης σχετικής με τον πίνακα ζωγραφικής "Η Αλληγορία της Άνοιξης" του Σάντρο Μποτιτσέλι (ΔΕΣ ΕΔΩ), προτείνεται η επεξεργασία ενός δεύτερου σπουδαίου πίνακα του ίδιου δημιουργού: "Η Γέννηση της Αφροδίτης". 

 **παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο της ανάρτησης να αναρτήσει τον σύνδεσμο από την γραμμή URL και όχι αυτούσιο το περιεχόμενο της ανάρτησης. Ευχαριστώ.


Αρχικά μπορούμε να επεξεργαστούμε τον πίνακα συζητώντας για τα κεντρικά πρόσωπα (Αφροδίτη, Ζέφυρος, Αύρα και Ώρα) και τον ρόλο τους, κάνοντας παράλληλα τα συνοδευτικά φύλλα εργασίας γραφής. Κατόπιν, μπορούμε να συγκρίνουμε τους δύο πίνακες ζωγραφικής, εντοπίζοντας ομοιότητες και διαφορές: και στους δύο πρωταγωνιστεί η Αφροδίτη (πώς παρουσιάζεται  στον έναν και πώς στον άλλο;), και στους δύο παίζει σημαντικό ρόλο ο Ζέφυρος (τι κάνει και στους δύο πίνακες;), περιγράφουμε τον περιβάλλοντα του πίνακα χώρο (θάλασσα, δάσος), τα λουλούδια του κόκκινου μανδύα, τα λουλούδια στο φόρεμα της Ώρας με τα λουλούδια στο φόρεμα της Φλώρας, θεάς των λουλουδιών (γενικότερα για τον ρόλο των λουλουδιών και στους δύο πίνακες - τι συμβολίζουν και πώς συνδέονται με την Άνοιξη), τις ομοιότητες και διαφορές στις χρωματικές επιλογές του ζωγράφου, ποιος είναι πιο φωτεινός και ποιος είναι πιο σκοτεινός.....

ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 
(1) 


(2)

και οι συνοδευτικές κάρτες αναφοράς...
μφαση στη γραφή πεζών χαρακτήρων)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ