Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


3 Απρ 2013

Τέχνες στο Νηπιαγωγείο: Αφιέρωμα στον Βωβό Κινηματογράφο και τον Τσάρλι Τσάπλιν- Πίνακας Αναφοράς και Φύλλα Εργασίας

Άλλη μία πρόταση της συναδέλφου Ανθής Ζήση από το Ημερολόγιο του Απριλίου (ΔΕΣ ΕΔΩ) υλοποιείται στην ακόλουθη ανάρτηση. Με αφορμή λοιπόν την επέτειο γέννησης του μεγάλου ηθοποιού του βωβού κινηματογράφου (16 Απριλίου),  δίνεται η ευκαιρία να συζητήσουμε για τον βωβό κινηματογράφο και να εντοπίσουμε μέσα από την παρακολούθηση ενός βίντεο τις διαφορές του σύγχρονου ψηφιοποιημένου κινηματογράφου με τον κινηματογράφου "του Τσάρλι Τσάπλιν". Τα παιδιά μετά από την παρακολούθηση του βίντεο "Το κλουβί του Λιονταριού" εκφράζουν τις σκέψεις και τις εντυπώσεις τους, κάνουν συγκρίσεις, εντοπίζουν ομοιότητες και διαφορές.

Το βίντεο επιλέχθηκε επειδή είναι πολύ αστείο, είναι μικρής διάρκειας, αναδεικνύει μοναδικά το ταλέντο του μεγάλου ηθοποιού και προσφέρεται για δραστηριότητες παραγωγής προφορικού λόγου.
Θα το βρείτε στον σύνδεσμο:


 **παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο της ανάρτησης να αναρτήσει τον σύνδεσμο από την γραμμή URL και όχι αυτούσιο το περιεχόμενο της ανάρτησης. Ευχαριστώ.

Ακολούθως μπορούμε να μιλήσουμε εκτενέστερα για τον Τσάρλι Τσάπλιν, αξιοποιώντας τον ακόλουθο πίνακα αναφοράς.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΑΡΛΙ ΤΣΑΠΛΙΝ
 


Επίσης, μπορούμε να ζητήσουμε από τα παιδιά να εξιστορήσουν με τα δικά τους λόγια την ιστορία, αξιοποιώντας το ακόλουθο εποπτικό υλικό και επιδιώκοντας τη χρήση συνδετικών χρονικών προσδιορισμών (πρώτα, ύστερα, μετά, κατόπιν, στη συνέχεια, στο τέλος).


Ακόμα, μπορούμε να κάνουμε το ακόλουθο φύλλο εργασίας για τη Γλώσσα, μιλώντας παράλληλα για τη φωνούλα ΤΣ του ΤΣάρλι ΤΣάπλιν και αξιοποιώντας τον πίνακα αναφοράς της φωνούλας που δίνεται ακολούθως:

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΝΟΥΛΑ ΤΣ, τσ

Ζωγραφοσελίδα για τον Τσάρλι Τσάπλιν μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.hellokids.com/c_27002/coloring-page/famous-people-coloring-pages/famous-british-people-colouring-pages/british-celebrities-colouring-pages/charlie-chaplin-coloring-page


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ