Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


11 Νοε 2013

Δημοκρατία είναι...: Διδακτική Αξιοποίηση δύο βίντεο για την Ισότητα και την Δημοκρατία


ΔΗΜ2
Διαπραγματευόμενοι την έννοια της Δημοκρατίας (Ισότητας, Ελευθερίας) και της Δικτατορίας με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, μπορούμε να αξιοποιήσουμε διδακτικά τα δύο βίντεο που ακολουθούν.

Το ένα με κεντρικό "ήρωα" μία μεγάλη μπάλα πλαστελίνης δίνει μια αλληγορική διάσταση της Δικτατορίας και της δύναμης της ενότητας, ενώ το δεύτερο συνδέει την Δημοκρατία με την ελευθερία, τον σεβασμό, την ικανοποίηση των προσωπικών επιθυμιών και την ελεύθερη έκφραση της γνώμης. Έννοιες αρκετά δύσκολες για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, που πιστεύω ότι τα βίντεο που ακολουθούν δίνουν την δυνατότητα να τα προσεγγίσουμε, να προβληματιστούμε, να συζητήσουμε και να βγάλουμε συμπεράσματα μαζί με τα παιδιά, καθώς είναι σε μορφή κινουμένων σχεδίων, μικρής διάρκειας και με ευχάριστη συνοδευτική μουσική χωρίς λόγια.
Επίσης, για το δεύτερο βίντεο ακολουθεί ένα φύλλο εργασίας για την διάκριση των εννοιών-εικόνων που σχετίζονται με την Δημοκρατία και την Απαγόρευση...

Τις υπόλοιπες 12 αναρτήσεις για την θεματική ενότητα μπορείτε να τις βρείτε στην ετικέτα 17η Νοεμβρίου

ΠΡΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
https://www.youtube.com/watch?v=nN6icPrlydk


ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ:
http://www.youtube.com/watch?v=Arn8Fp1jyok
Online φύλλο εργασίας για το βίντεο:

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΔΗΜ δημ1

5 σχόλια:

Maro Oikonomou είπε...

Τέλεια τα βιντεάκια Τάνια! Καλή εβδομάδα!

Βαγγελή Κλεοπάτρα είπε...

Πάρα πολύ καλά τα βίντεο αλλά και το φύλλο εργασίας! Καλή συνέχεια!

Κατερίνα Παπαευθυμίου είπε...

σήμερα έκανα ανάλογο φύλλο εργασίας.......κρατώ για του χρόνου!!!
ευχαριστούμεεεεε !!!!

louloudoparea.blogspot.com είπε...

σέυχαριστούμε για τα βιντεάκια!!! πολυ ωραία!!!!!

Άννη Λιβαθινού είπε...

Ευχαριστούμε Τάνια!!!!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ