Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


15 Φεβ 2014

Αποκριάτικα Έθιμα: 6 πίνακες αναφοράς με εποπτικό υλικό

Η σημερινή ανάρτηση προτείνει 6 πίνακες αναφοράς με εποπτικό υλικό για 17 από τα πιο σημαντικά ελληνικά αποκριάτικα έθιμα

Χρήσιμες πληροφορίες για τη διαμόρφωση των πινάκων αναφοράς προέρχονται από τις ακόλουθες σελίδες:

http://www.konaki.gr/hommage/mpoula_getup.html
http://www.konaki.gr/hommage/yenissary_getup.html
http://www.clickatlife.gr/taksidi/story/13573
http://local.e-history.gr/pages/viewpage.action?pageId=11929450
http://www.tralala.gr/Ellhnikh-paradosh-Hthh-kai-ethima-ths-Apokrias/
(περιλαμβάνει και πολύ ενδιαφέροντα βίντεο με τα έθιμα της Αποκριάς)

Προσθέτω εδώ την καταπληκτική ανάρτηση της Σέβας με τις Καμουζέλες της Ρόδου:
http://sevarosenew.blogspot.gr/2013/03/2013.html
πληροφορίες για το έθιμο και εδώ:
http://www.rhodeslibrary.gr/info/2002_2/vratsalis.html
http://enlefko.blogspot.gr/2011/03/blog-post_06.html

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ όλων των ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ "ΑΠΟΚΡΙΕΣ" 
και αποκριάτικες κατασκευές

Συγκεκριμένα τα έθιμα που περιλαμβάνονται στους πίνακες αναφοράς είναι τα εξής: το καρναβάλι, το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου, το γαϊτανάκι, οι γενίτσαροι και οι μπούλες (Νάουσα), το κάψιμο του τζάρου (Ξάνθη), οι φανοί της Κοζάνης, οι τζαμάλες (Ιωάννινα), οι κουδονοφόροι (Σόχος), το στοιχειό (Άμφισσα), οι μπαμπούγεροι (Δράμα), οι κουδουνάτοι (Σκύρος), οι κορδελάτοι (Νάξος), το αλευρομουντζούρωμα (Γαλαξίδι), του Κουτρούλη ο γάμος (Μεθώνη), οι μπουμπούνες (Καστοριά), η τράτα (Σκόπελος), ο βλάχικος γάμος (Θήβα).

ΤΑ 17 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΕΘΙΜΑ
ΣΕ 6 ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

εθ7 ΕΘ1 ΕΘ2 ΕΘ3 ΕΘ4 ΕΘ5 ΕΘ6

6 σχόλια:

Σοφία είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΑΝΙΑ..ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΩΡΑ!!! Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ!

xristina είπε...

Για άλλη μια φορά Τάνια σε ευχαριστώ πολύ για το υπέροχο υλικό! Να είσαι καλά!

Κατερίνα Παπαευθυμίου είπε...

ότι τα συμμάζευα ...... έπιασες τον ρυθμό μου....... ευχαριστούμε Τάνια, φυσικά αποθηκεύω !!!

Eirini Bountaki είπε...

Συγχαρητήρια για τη δουλειά σας! Όλες οι αναρτήσεις σας είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και σίγουρα, πολύ βοηθητικές! Αν θέλετε εντάξτε στα αποκριάτικα έθιμα και αυτό της Χωριστής Δράμας. Η Χωριστλη είναι ένα χωριό, μόλις 5 χλμ από την πόλη της Δράμας, με πολύ έντονο το πολιτιστικό στοιχείο και ειδικά την περίοδο του καρναβαλιού υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις με αποκορύφωμα την Καθαρά Δευτέρα με την παρέλαση των αρμάτων. Στο παρακάτω λινκ μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση http://magicdrama.weebly.com/kalpharhonualphabeta940lambdaiota-chiomegarhoiotasigmatau942sigmaf.html
Ευχαριστώ πολύ!

Τάνια Μάνεση είπε...

Ευχαριστώ όλους πολύ. Ειρήνη μου, σ'ευχαριστώ πολύ για την αναφορά του συνδέσμου και του εθίμου που δεν γνώριζα θα το βάλω και ως πίνακα αναφοράς σε επόμενη ανάρτηση. Να είσαι καλά.

Unknown είπε...

χαίρομαι πολύ και σ ευχαριστώ και γω πολύ. Το πιο σημαντικό είναι ότι στο καρναβάλι μας παίρνουν μέρος τα περισσότερα παιδιά, με το άρμα του σχολείου ! Εύχομαι Καλές Απόκριες!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ