Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


29 Απρ 2014

Νέες Τεχνολογίες και Πρωτομαγιά: εξάσκηση της δεξιότητας "σύρε και άφησε"



Οι αναρτήσεις του ιστολογίου για την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ βρίσκονται στον σύνδεσμο:
 http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/search/label/%CE%A0%CE%A1%CE%A9%CE%A4%CE%9F%CE%9C%CE%91%CE%93%CE%99%CE%91
Με αφορμή την Πρωτομαγιά, προτείνεται ένα παιχνίδι με επτά επιμέρους δραστηριότητες, στο οποίο δίνεται έμφαση στην εξάσκηση της δεξιότητας του "σύρε και άφησε" (drag and drop). 
Το παιχνίδι ενημερώθηκε και εμπλουτίστηκε στο Google Slides και μπορείτε να αποκτήσετε ένα δικό σας αντίγραφο του παιχνιδιού στον σύνδεσμο:
https://docs.google.com/presentation/d/1cdp7Wu3eiWMaOCdVZkGiIPPoBqfCCOzlZXMsqPgJ8n0/copy#slide=id.g753c4351dc_0_154
Το αντίγραφο θα εμφανιστεί κατευθείαν στο Drive σας.




Είναι επίσης φτιαγμένο στο Powerpoint και μπορείτε να το κατεβάσετε και να το αποθηκεύσετε με download και από τον σύνδεσμο:
https://docs.google.com/presentation/d/1Ja6ngadqgZVcO5FFhQV0QNTVm8zYAAS2/edit?usp=sharing&ouid=104573210260327156219&rtpof=true&sd=true
(για να αποθηκεύσετε την παρουσίαση, κλικ στο Αρχείο, μετά Λήψη και μετά Microsoft Powerpoint)

Το παιχνίδι επικαιροποιήθηκε και μπορείτε να το κατεβάσετε σαν παρουσίαση διαφανειών επεξεργάσιμη.

Στην πρώτη δραστηριότητα τα παιδιά παρατηρούν το μοτίβο των λουλουδιών, επιλέγουν, σύρουν και αφήνουν με τη σειρά τα σωστά λουλούδια ή φτιάχνουν τα δικά τους μοτίβα στο πρωτομαγιάτικο στεφάνια. Στη δεύτερη δραστηριότητα παρατηρούν τον αριθμό στο στεφάνι και τοποθετούν με την λειτουργία του "σύρε και άφησε" τόσα λουλούδια όσα δείχνει ο αριθμός, στην τρίτη δραστηριότητα κάνουν το ίδιο αλλά με την πράξη της πρόσθεσης, στην τέταρτη πρόταση βάζουν ανθάκια στα κοτσάνια, στην πέμπτη, τοποθετούν τα τρία στεφάνια στα σπίτια, ενώ στις δύο τελευταίες που είναι γλωσσικές, ανασυνθέτουν την λέξη ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ με κεφαλαία και πεζά γράμματα (και πάλι σύροντας και αφήνοντας τα γράμματα στη σωστή θέση).




15 σχόλια:

Μαρία Χατζηπαναγιώτου είπε...

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ! ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙ!

Κατερίνα Παπαευθυμίου είπε...

πολύ μου άρεσε !!!

Λία Μαντέσου είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Λία Μαντέσου είπε...

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!

Αναστασία είπε...

Κάνω κάτι λάθος;; Εμένα μου κατεβαίνει σε pdf και όχι ppt και δεν μπορώ να το τρέξω σαν παιχνίδι..

Τάνια Μάνεση είπε...

Το διόρθωσα το αρχείο, Αναστασία μου. Προσπάθησε πάλι. Καλή σου συνέχεια.

33ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων είπε...

Όπως και η προηγούμενη συνάδελφος το κατέβασα και είναι σε μορφή Pdf. Μήπως γνωρίζεις τι φταίει;

ΣΟΦΙΑ ΤΣΕΓΑΝΗ είπε...

Το κατέβασα και εγώ αλλά αποθηκεύτηκε ως PDF και εμένα και δεν μπορώ να το τρέξω....τι φταίει???

Evaggelia Gougoulianou είπε...

Μπράβο Τάνια...Θα το χρησιμοποιήσω...

Ανώνυμος είπε...

Είναι τέλειο, αλλά δεν μπορούμε πάλι να το κατεβάσουμε σε ppt, αλλά σε pdf. Eυχαριστούμε πολύ!

lilasoug@gmail.com είπε...

ΑΓΑΠΗΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΜΑΛΛΟΝ ΟΛΕΣ ΣΟΥ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΙΔΕΕΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙ;ΚΑΙ ΠΩΣ ;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Στέλλα Γ. είπε...

Δυστυχώς δεν κατεβαίνει ως ppt, αλλά ως pdf. Μήπως θα μπορούσατε να το διορθώσετε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Τάνια Μάνεση είπε...

Το αρχείο είναι αποθηκευμένο ως powerpoint. Αγαπημένοι μου συνάδελφοι, υπάρχει περίπτωση να έχετε ενεργοποιημένη τη λειτουργία να σας κατεβαίνουν τα αρχεία από το slideshare ως PDF. Θα ανεβάσω το αρχείο σε άλλη πλατφόρμα και θα βρείτε μέχρι την Παρασκευή τον νέο σύνδεσμο, για να το κατεβάσετε ως παρουσίαση.

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη! Ευχαριστούμε πολύ για το ιδιαίτερα χρήσιμο υλικό. Καλή συνέχεια

Maria Mantelou είπε...

Ευχαριστούμε πολύ!! Πάντα μας σκέφτεστε!💐💖

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ