Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SLIDESHARE ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ

Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου από την ιστοσελίδα του Slideshare έχουν επικαιροποιηθεί και έχουν μεταφερθεί πλέον στο προσωπικό μου drive ως νέοι σύνδεσμοι και βεβαίως το υλικό είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Θα ήταν για μένα εξαιρετική τιμή, αν θέλατε να γίνετε μέλη στη Δημόσια Ομάδα στο Facebook που διαχειρίζομαι, με το όνομα "Μία τάξη, μία καρδιά, ένα όνειρο", για να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις, να γνωρίζετε τη δουλειά σπουδαίων συναδέλφων και να αναρτάτε όσες όμορφες δημιουργίες και ιδέες έχετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Τάνια Μάνεση

https://www.facebook.com/groups/212648049523134


21 Αυγ 2014

Εμπλουτίζοντας τη γωνιά των Μαθηματικών: τάνγκραμ και κρίκοι

Για τη γωνιά των Μαθηματικών προτείνονται δύο δραστηριότητες: η μία είναι τα γνωστά τάνγκραμ, που εκτυπώνονται και πλαστικοποιούνται σε δύο αντίγραφα (το ένα χρησιμοποιείται ως πρότυπο και το άλλο το κόβουμε στα σχήματα που το αποτελούν και τα παιδιά προσπαθούν να το ανασυνθέσουν). Εναλλάκτικά μαζεύουμε όλα τα κομμάτια των τάνγκραμ σε ένα κουτί και παίζουμε το τάνγκραμ, ακουμπώντας το κάθε σχήμα στη σωστή του θέση ανάλογα με το σχέδιο-πρότυπο που θέλουμε να φτιάξουμε.

Παίζοντας με τα τάνγκραμ στο Νηπιαγωγείο

ταν1 ταν2 ταν3 ταν4 ταν5 ταν6 ταν8 ταν9 ταν10

Η δεύτερη δραστηριότητα είναι εμπνευσμένη από τον σύνδεσμο:
http://www.lakeshorelearning.com/seo/ca|searchResults~~p|DD764~~.jsp


Εκτυπώνουμε τις καρτέλες με τα ελεφαντάκια, τις πλαστικοποιούμε και κόβουμε τα 20 ελεφαντάκια, ανοίγοντας με τον διακορευτή τρύπες στην προβοσκίδα τους. Εμπλουτίζουμε με τα ελεφαντάκια τη γωνιά των Μαθηματικών και τα παιδιά θα πρέπει να περάσουν και να ενώσουν τόσα κρικάκια όσα δείχνει ο αριθμός σε καθε ελέφαντα. Αντί για κρικάκια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πλαστικούς συνδετήρες.

Παίζοντας και μετρώντας κρικάκια.

ταν11 ταν12 ταν14 ταν13

1 σχόλιο:

Μαρία Χατζηπαναγιώτου είπε...

Πώς την είχα χάσει αυτή την ανάρτηση;!!!! Τέλεια! Αν και καθυστερημένα κρατώ για του χρόνου! Ευχαριστούμε!!!!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ