Αναγνώστες

Στην περίπτωση που κάποιος από τους συνδέσμους που προτείνονται στο ιστολόγιο δεν είναι ενεργός ή είναι εσφαλμένος, μπορείτε να με ενημερώνετε είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είτε μέσω σχολίου. Ευχαριστώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις οδηγίες εκτύπωσης του υλικού του ιστολογίου.
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/p/blog-page_18.html

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Για να αναζητήσετε θεματικές ενότητες, δείτε πρώτα στο πλάι του ιστολογίου, στο μενού ΕΤΙΚΕΤΕΣ. Διαλέξτε το θέμα που σας ενδιαφέρει. Κλικάρετε δύο φορές και στην οθόνη που θα εμφανιστεί, δείτε όλες τις σχετικές αναρτήσεις. Σε κάθε σελίδα μπορείτε να δείτε μέχρι 10 αναρτήσεις για το κάθε θέμα. Για να μπορέσετε να δείτε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, επιλέξτε Παλαιότερες Αναρτήσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ (ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ)

Σχετικά με την αναδημοσίευση:

Αγαπητοί συνάδελφοι και γονείς, όλο το υλικό που έχει το όνομά μου και την υπογραφή του ιστολογίου "Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό" είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και προς ελεύθερη προσωπική χρήση για όλους. Ωστόσο απαγορεύεται η εμπορική του εκμετάλλευση, δηλαδή να χρησιμοποιηθεί υλικό που έχω φτιάξει εγώ για να κερδοσκοπήσει κάποιος είτε μέσω του υλικού αυτού καθεαυτού, είτε μέσω διαφημίσεων (το κείμενο το δανείστηκα από τη συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου).

Επίσης, παρακαλώ όποιον θέλει να κάνει αναφορά στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, να αναρτήσει τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ από τη γραμμή URL της κάθε ανάρτησης και ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της ανάρτησης ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ. Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

13 Μαρ 2014

Ελληνικά καράβια της Ελληνικής Επανάστασης: πίνακες αναφοράς, παιχνίδια και φύλλα εργασίας


Για την 25η Μαρτίου προτείνεται ακολούθως υλικό που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο συζήτησης για τη συμβολή των ελληνικών νησιών στον επαναστατικό αγώνα. Δίνονται 4 πίνακες αναφοράς με τύπους ελληνικών καραβιών και τα ονόματά τους, προτάσεις για παιχνίδια γλωσσικά και παιχνίδι μνήμης καθώς και 3 φύλλα εργασίας.

Ιδιαιτέρως χρήσιμες πληροφορίες συνολικά για την Επανάσταση του '21 θα βρείτε στους ακόλουθους δύο συνδέσμους:

http://anoixtosxoleio.weebly.com/epsilonnu972tauetataualpha-gamma900-alpha900-mu941rhoomicronsigmaf.html

http://www.agiasofia.com/epanastasis/epanastasis27.html


Οι υπόλοιπες  αναρτήσεις για την 25η Μαρτίου
βρίσκονται ΕΔΩ.

Τα υπόλοιπα φύλλα εργασίας του ιστολογίου
για την 25η Μαρτίου
βρίσκονται ΕΔΩ.

ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΡΑΒΙΑ
ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Το κλασικό Μπρίκι (ή Βρίκιον), το Μπρίκι της Μπουμπουλίνας, ο θρυλικός Αγαμέμνονας, η Γαλιότα (η Γαλεάσσα), ο "Λεωνίδας", το πρώτο ατμόπλοιο του αγώνα, η Καρτερία, ο "Θεμιστοκλής" του Ιάκωβου Τομπάζη, το ψαριανό Μύστικο (ή Μίστικο), τα θρυλικα πυρπολικά (ή μπουρλότα), η φρεγάτα...

Χρήσιμες πληροφορίες για τον κάθε τύπο πλοίου:
 http://averoph.wordpress.com/2012/07/12/%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B1/

μπρ14 ΜΠΡ1 ΜΠΡ2 ΜΠΡ3 ΜΠΡ4 ΜΠΡ5 ΜΠΡ6 ΜΠΡ7   ΜΠΡ9

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΝΗΜΗΣ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
μπρ10 μπρ11

ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
μπρ12 μπρ8 ΜΠΡ13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Google Ranking

ΟNLINE USERS

ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ